Χειμερινός τουρισμός: οι περιπτώσεις των χιονοδρομικών κέντρων Περτουλίου Τρικάλων και 3-5 Πηγαδίων Νάουσας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Χειμερινός τουρισμός: οι περιπτώσεις των χιονοδρομικών κέντρων Περτουλίου Τρικάλων και 3-5 Πηγαδίων Νάουσας

Δεληχρήστου, Σταυρούλα

Αντικείμενο της παρούσας έρευνας αποτελεί η οικονομική επιρροή που έχουν το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια στην οικονομία της Νάουσας καί το χιονοδρομικό κέντρο Περτούλί στην οικονομία των Τρικάλων. Τα χιονοδρομικά κέντρα 3 -5 Πηγάδια κ Περτούλί έχουν συμβάλει τα τελευταία χρόνια, όπως άλλωστε και τα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, με τη δραστηριότητα της χιονοδρομίας ως υπαίθρια αναψυχή, στην μεγάλη ώθηση του χειμερινού τουρισμού και αποτελούν σήμερα τη βασική πηγή εσόδων για τη χειμερινή περίοδο για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νάουσας και Δήμο Τρικάλων αντίστοιχα. Ο χιονοδρομικός τουρισμός είναι μια εναλλακτική μορφή τουρισμού και αναφέρεται στο σύνολο των δραστηριοτήτων υπαίθριας αναψυχής και τουρισμού, που εκδηλώνεται σε ορεινές περιοχές των χωρών υποδοχής και φιλοξενίας τουριστών που επιθυμούν να αναπτύξουν αυτής της μορφής τουρισμό. Η αναζήτηση διακοπών οι οποίες παρέχουν απόλαυση της φύσης , αθλητικές δραστηριότητες κ.λπ. έχουν προσελκύσει πολλούς τουρίστες τα τελευταία χρόνια.

Thesis
NonPeerReviewed

Εναλλακτικός τουρισμός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.