Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αποκατάστασης περιβάλλοντος στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Λιτοχώρου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αποκατάστασης περιβάλλοντος στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Λιτοχώρου

Ντούλκας, Κωνσταντίνος

Σκοπός της μελέτης είναι η διεξαγωγή ειδικών συμπερασμάτων για τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Λιτοχώρου, καθώς και κάποιες γενικότερες προτάσεις που αφορούν την αποκατάσταση του περιβάλλοντος σε επιφανειακές εκμεταλλεύσεις. Η περιβαλλοντική αποκατάσταση είναι η εσκεμμένη προσπάθεια γρήγορης επαναφοράς κατεστραμμένων περιοχών. Έχει εύρος από πρακτικές και οικονομικές προσπάθειες για να αποκαταστήσουν απλά ένα μέρος της παραγωγικότητας σε υποβαθμισμένα εδάφη βοσκής, μέχρι και προσπάθειες επιστροφής πλήρους λειτουργίας οικοσυστήματος ή εγκαταστάσεων σε προστατευόμενα οικοσυστήματα. Αποκατάσταση χρειάζεται, πρακτικά, παντού όπου οι άνθρωποι ήταν ενεργοί μετά το στάδιο κυνηγού - καλλιεργητή. -Το ένα τρίτο της επιφάνειας του πλανήτη έχει επηρεαστεί από εδαφική υποβάθμιση ή ερήμωση και αυτό επηρεάζει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους. Κάθε χρόνο έξι εκατομμύρια επιπλέον εκτάρια χάνονται για παραγωγή σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών και 60% ακαλλιέργητης γης, 60% καλλιεργήσιμης βροχοτροφοδοτούμενης γης και 30% καλλιεργήσιμης ποτιζόμενης γης βρίσκονται σε κίνδυνο. Το να προστατέψουμε και να αποκαταστήσουμε τις ζημιωμένες περιοχές χρειάζεται κατανόηση της οικολογίας, της οικονομίας, της ψυχολογίας και του πολιτισμού της περιοχής.

Thesis
NonPeerReviewed

Λατομεία
Περιβάλλον - Προστασία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.