Μπεντονίτης: ιδιότητες, εφαρμογές, ελληνικά κοιτάσματα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Μπεντονίτης: ιδιότητες, εφαρμογές, ελληνικά κοιτάσματα

Σχοινοχωρίτη, Κωνσταντίνα
Κουτρουμπή, Σοφία

Οι ορυκτές ύλες είναι πλουτοπαραγωγικές πηγές. Είναι εξίσου σημαντικές με τις εύφορες πεδιάδες, τα πυκνά δάση, τα αλιεύματα των θαλασσών και τις καθαρές ακρογιαλιές. Αυτός είναι ο λόγος που όλα τα οργανωμένα κράτη διαθέτουν γεωλογικές υπηρεσίες και ενθαρρύνουν με κάθε τρόπο την έρευνα είτε από ιδιωτικές εταιρίες είτε από πιστώσεις του Δημοσίου Τομέα. Στη φάση της έρευνας δαπανώνται σημαντικά χρηματικά .ποσά με υψηλό κίνδυνο. Η Ελλάδα παράγει, επεξεργάζεται και εξάγει μια μεγάλη ποικιλία βιομηχανικών ορυκτών και πετρωμάτων. Σε παγκόσμια κλίμακα είναι η μοναδική χώρα παραγωγής χουντίνη, δεύτερη χώρα στην παραγωγή κίσσηρης, μπεντονίτη και περλίτη και πρώτη στην εξαγωγή μαγνησίτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτά τα ορυκτά χρησιμοποιούνται σε παραδοσιακές βιομηχανικές εφαρμογές, καθώς και σε νέες όπως στην προστασία του περιβάλλοντος. Στόχος της εργασίας αυτής ήταν να γίνει μια όσο το δυνατό καλύτερη περιγραφή και ανάλυση του μπεντονίτη.

Thesis
NonPeerReviewed

Ορυχεία και ορυκτά
Περιβάλλον - Προστασία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.