Η συγκριτική ανάλυση της εφαρμογής των αλυσίδων μέσου - στόχου στην περίπτωση των βιολογικών, συμβατικών και γενετικά τροποποιημένων προϊόντων.

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share
2011 (EN)
Η συγκριτική ανάλυση της εφαρμογής των αλυσίδων μέσου - στόχου στην περίπτωση των βιολογικών, συμβατικών και γενετικά τροποποιημένων προϊόντων.

Χονδρόπουλος, Κωνσταντίνος

Η βασικότερη ανάγκη του ανθρώπου είναι η διατροφή, η οποία είναι και ένα καθημερινό πρόβλημα που τον απασχολεί. Πρόβλημα για το ποιο προϊόν θα επιλέξουν και γιατί. Στην εργασία θα αναλυθούν συνοπτικά τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται υπέρ και κατά των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, των βιολογικών και των συμβατικών. Από τη μία η καινούργια τεχνολογία δίνει πολλές υποσχέσεις για αύξηση της παραγωγικότητας. Από την άλλη, όμως, διάφορες φωνές ανησυχίας έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα για τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα. Η γνώμη των καταναλωτών ενδιαφέρει παραγωγούς και βιομηχανίες. Με το μοντέλο "αλυσίδα μέσου-στόχο" μπορεί να κατανοηθεί η αντίληψη των καταναλωτών. Το μοντέλο χρησιμοποιεί τη μέθοδο των συνεντεύξεων όπου ο συνεντευξιαζόμενος καταναλωτής τεκμηριώνει οργανωμένα τις σκέψεις του.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιομηχανία και εμπόριο τροφίμων - Ποιοτικός έλεγχος
Βιολογική γεωργία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)