Ανακύκλωση και διαχείριση στοιχείων οχημάτων τέλος κύκλου ζωής

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Ανακύκλωση και διαχείριση στοιχείων οχημάτων τέλος κύκλου ζωής

Καμπανού, Καλλιρόη

Η παρούσα εργασία ασχολείται με την αξιοποίηση των στοιχείων - αποβλήτων των οχημάτων κατά την διάρκεια χρήσης τους (ανακύκλωση και διαχείριση: ελαστικά, καταλύτες, μπαταρίες, υγρά φρένων, φίλτρα λαδιού, τακάκια φρένων από αμίαντο) και με την διαχείριση των οχημάτων στο τέλος του κύκλου της ζωής τους (πλαστικά μέρη, σίδερα, λαμαρίνες, κράματα, χάλυβας). Τα οχήματα στο τέλος του κύκλου ζωής τους είναι ένα από τα προβλήματα τα οποία έχουν τεθεί σε προτεραιότητα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται μία σύντομη εισαγωγή στην έννοια της ανακύκλωσης. Επίσης γίνεται αναφορά στην ανακύκλωση στην Ελλάδα και ειδικότερα στην ανακύκλωση του αυτοκινήτου. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζεται μια περίληψη της νομοθεσίας που αφορά την διαχείριση και την ανακύκλωση των ΟΤΚΖ. Στο τρίτο κεφάλαιο, γίνεται αναλυτική παρουσίαση του προβλήματος των οχημάτων που έχουν φτάσει το τέλος του κύκλου ζωής τους. Επίσης, παρουσιάζονται ορισμένα πρότυπα διατάξεων που εφαρμόζονται σήμερα σε Ευρωπαϊκές χώρες. Στο τέταρτο κεφάλαιο γίνεται αναλυτική αναφορά στην ανακύκλωση ελαστικών. Στο πέμπτο κεφάλαιο αναφέρεται η ανακύκλωση των υγρών αυτοκινήτου και ειδικότερα τα διάφορα υπολείμματα λαδιών, καθώς και των μεταλλικών και πλαστικών μερών ενός αυτοκινήτου. Στο έκτο κεφάλαιο, γίνεται περιγραφή των μεθόδων διαχείρισης των στοιχείων - αποβλήτων του οχήματος κατά τη χρήση τους, που υπόκεινται στην διεργασία της ανακύκλωσης.

Thesis
NonPeerReviewed

Ανακύκλωση οχημάτων

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.