Εκμετάλλευση λιγνιτικών κοιτασμάτων ορυχείου Αχλάδας(εφαρμογή Αμερικανικής μεθόδου)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2002 (EL)
Εκμετάλλευση λιγνιτικών κοιτασμάτων ορυχείου Αχλάδας(εφαρμογή Αμερικανικής μεθόδου)

Ντώνου, Αναστασία

Στην παρούσα εργασία γίνεται αναφορά στη γεωλογία, την κοιτασματολογία της περιοχής καθώς και στη μέθοδο εκμετάλλευσης που χρησιμοποιείται στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας από την εταιρία Ρόζα. Το ορυχείο της Αχλάδας είναι ένα ιδιωτικό λιγνιτωρυχείο το οποίο βρίσκεται στο Νομδ Φλώρινας και συμβάλλει πολλαπλά στην ανάπτυξη αυτής της ακριτικής περιοχής. Η σημερινή του έκταση καταλαμβάνει 20.000 στρεμ. Το ξυλιτικό κοίτασμα της περιοχής Αχλάδας - Μελίτης στην οποία βρίσκεται το μισθωμένο δημόσιο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας, βρίσκεται στο Β.Α τμήμα της υπολεκάνης της Φλώρινας και καταλαμβάνει έκταση περίπου 14Km:Η περιοχή είναι επίπεδη ή σχεδόν επίπεδη, με υψόμετρο που κυμαίνεται από 620 έως 730 μ.υ.θ. Το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής στην οποία βρίσκεται το λιγνιτωρυχείο είναι μη καλλιεργήσιμη γη ενώ το υπόλοιπο καλλιεργείται από δημητριακά.

Thesis
NonPeerReviewed

Ορυχεία και ορυκτά
Λιγνίτης

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2002


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.