Φωτοβολταϊκή τεχνολογία: η πορεία εξέλιξης και η μελλοντική της ανάπτυξη

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Φωτοβολταϊκή τεχνολογία: η πορεία εξέλιξης και η μελλοντική της ανάπτυξη

Κακλαμανάκης, Εμμανουήλ

Στην εργασία παρουσιάζεται αρχικά η λειτουργία του φωτοβολταϊκού φαινομένου και του τρόπου που μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε. Στην συνέχεια, με μια ιστορική αναδρομή από τους αρχαίους χρόνους, που παρατηρήθηκαν τα πρώτα δείγματα εκμετάλλευσης της ηλιακής ακτινοβολίας με τη μορφή θερμότητας μέχρι τις μέρες μας, προσπαθώ να παρουσιάσω τα βήματα εξέλιξης και ανάπτυξης της Φ/Β τεχνολογίας, κάνοντας μία ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα παγκοσμίως, αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Έπειτα, γίνεται μία παρουσίαση των υλικών και των μεθόδων παραγωγής που χρησιμοποιούνται σήμερα στη τεχνολογία αυτή, με τα διάφορα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του κάθε ενός από αυτά. Επίσης, αναφέρονται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα όλης της Φ/Β τεχνολογίας για να έχουμε μία όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα. Αλλά, όπως όλα τα πράγματα, έτσι και η Φ/Β ενέργεια και, πιο συγκεκριμένα, τα υλικά και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είχαν κάποιες αρνητικές επιπτώσεις. Στο πέμπτο κεφάλαιο σας παρουσιάζω αυτούς τους κινδύνους, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης τους. Στη συνέχεια, περιγράφονται τα είδη των Φ/Β συστημάτων, καθώς και τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για την εγκατάσταση τους, είτε αυτόνομα ή διασυνδεδεμένα στο δίκτυο.

Thesis
NonPeerReviewed

Φωτοβολταϊκή ενέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.