Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στο νομό Βοιωτίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Η γυναικεία επιχειρηματικότητα στο νομό Βοιωτίας

Φαλαγγίτη, Μαρία

Η μαζική είσοδος των γυναικών στη μισθωτή εργασία σήμανε ουσιαστικά την αφετηρία στους αγώνες για τη χειραφέτηση της γυναίκας και οδήγησε σε διαρθρωτικές αλλαγές στο χώρο της οικονομίας και της οικογένειας. Με άλλα λόγια, η εργασία επηρέασε σημαντικά το σύγχρονο καθημερινό τρόπο ζωής των γυναικών και άλλαξε τον κοινωνικό ρόλο της γυναίκας τόσο στο χώρο της δημόσιας όσο και της ιδιωτικής ζωής .Το θέμα της εργασίας αυτής είναι η Έρευνα σχετικά με τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και πιο ειδικά στη περιοχή της Βοιωτίας. Σκοπός της είναι να παρουσιάσει όλες τις πλευρές της γυναικείας επιχειρηματικότητας και να απεικονίσει όσο το δυνατόν καλύτερα τη θέση της γυναίκας στη σημερινή πραγματικότητα, στο πρώτο κεφάλαιο αναλύεται η θέση της επιχειρηματικότητας στη σύγχρονη ελληνική οικονομία. Η Ελλάδα έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μέλος της ζώνης του Ευρώ το γεγονός αυτό επηρεάζει θετικά το οικονομικό περιβάλλον. Γίνεται μια ανάδρομη στη γυναικεία επιχειρηματικότητα, μια που το δικαίωμα ψήφου έδωσε στη γυναίκα σημαντική ελευθέρια λόγου δύναμη και εξουσία ώστε να μπορεί να ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα.Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζεται η γυναίκα ως ενεργό μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης, οι γυναίκες αναλαμβάνουν επιχειρηματική πρωτοβουλία αντιμετωπίζοντας εμπόδια και δυσκολίες που πολύ συχνά προσπερνούν με τα διάφορα προγράμματα δράσεων που προσφέρονται. Στο τρίτο κεφάλαιο τονίζονται Οι «ίσες ευκαιρίες»και η αξιοποίηση των γυναικών σε ηγετικές θέσεις. Ακόμα αναλύονται τα προγράμματα χρηματοδότησης, καθώς και τα προνόμια που παρέχονται σε επιλεγμένες ομάδες πληθυσμού. Τέλος στο τέταρτο και πέμπτο κεφάλαιο που είναι και τα πιο σημαντικά αυτής της εργασίας παραθέτονται όλα τα στοιχεία που έχουν σχέση με την τοπογραφία του Νομού,τις δημογραφικές αλλαγές,τα επίπεδα απασχόλησης, εκπαίδευσης και ανεργίας και γενικά τα ποσοστά που κατέχουν οι γυναίκες του νομού. Ακόμα Αξίζει να αναφέρουμε μια πολύ σημαντική πτυχή της περιοχής που είναι οι γυναικείοι συνεταιρισμοί και οι σύλλογοι και οι οποίοι κατέχουν μια σημαντική θέση στην αναπτυξιακή φυσιογνωμία της περιοχής.

Thesis
NonPeerReviewed

Επιχειρηματικότητα
Γυναίκα - Επαγγελματική απασχόληση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.