Γραφικές τέχνες και design και η εξελικτική τους πορεία μέσα από τα διάφορα ρεύματα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Γραφικές τέχνες και design και η εξελικτική τους πορεία μέσα από τα διάφορα ρεύματα

Βαφέα, Ελένη

Η οπτική επικοινωνία είναι ένα δαιδαλώδες κεφάλαιο της ανθρώπινης ιστορίας. Υπάρχει όσο καιρό υπάρχει η ανάγκη να δημιουργεί κανείς σημάδια ή να αφήνει ίχνη για να επικοινωνήσει μέσω μιας λέξης που εκφράζεται προφορικά. Στο σύγχρονο κόσμο η δραστηριότητα, του να ορίζει κάποιος σήματα και σύμβολα ή λέξεις και εικόνες για κοινωνική ανταλλαγή, ορίζεται ως γραφιστική μια ειδική περιοχή του ευρύτερου πεδίου του σχεδίου. Μερικές ιστορίες που αφορούν τη γραφιστική αρχίζουν με τις προϊστορικές τοιχογραφίες σε σπηλιές και συνεχίζουν με τα Αιγυπτιακά ιερογλυφικά, την Κινέζικη καλλιγραφία, τα μεσαιωνικά χειρόγραφα και το τυπογραφικό σχέδιο του 18ου αιώνα. Αυτή η εργασία εστιάζεται στη γραφιστική του 18°" αιώνα, η οποία άρχισε με την διάκριση των εργασιών και επήλθε με την βιομηχανική επανάσταση. Σήμερα η γραφιστική περιλαμβάνει τυπωμένο υλικό από το μικρότερο αναλώσιμο αντικείμενο (ένα γραμματόσημο, μια ετικέτα ή ένα εισιτήριο) μέχρι την δημοσίευση του σχεδίου με την μορφή των εσωφύλλων και εξώφυλλων βιβλίων και περιοδικών. Ακόμη περιλαμβάνει σήματα, λογότυπα και σύμβολα. Τότε υπήρχαν εκτεταμένα συστήματα σχεδίου της πληροφορίας στο ήδη υπάρχον περιβάλλον, εκθέσεις και σωματειακές ταυτότητες των εταιριών που όλες συχνά αναπτύσσονταν σε άμεση σχέση με τις αρχιτεκτονικές πρακτικές. Οι γραφίστες μπορούν επίσης να ασχολούνται με το σχέδιο των πολυμέσων είτε με τομείς του παραδοσιακού τύπου είτε με το προβαλλόμενο σε οθόνη σχέδιο μιας κινηματογραφικής ταινίας του Η/Υ και της τηλεόρασης.

Thesis
NonPeerReviewed

Σχέδιο, Βιομηχανικό
Τέχνη - Μελέτη και διδασκαλία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.