Σχεδιασμός εξοπλισμού εσωτερικού αστικού λεωφορείου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Σχεδιασμός εξοπλισμού εσωτερικού αστικού λεωφορείου

Αποστόλου, Αθανάσιος
Καπρίνης, Στέργιος

Για την εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας πολύτιμη ήταν η καταγραφή του μοντέλου της Mercedes Benz (Citaro). Τα συμπεράσματα, τα οποία εξήχθησαν μας βοήθησαν στην δημιουργία ενός καινούργιου εσωτερικού. Ελήφθησαν πληροφορίες για τα καθίσματα, τις χειρολαβές, τους χώρους για τους ανάπηρους, τα καροτσάκια για μικρά παιδιά, τους χώρους για τοποθέτηση αντικειμένων (σακούλες με ψώνια, σχολικές τσάντες), χώρους για τους όρθιους και την διάταξη - διαρρύθμιση των παραπάνω αντικειμένων. Με βάση τις μετρήσεις που έγιναν καταγράφηκαν και δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στα παρακάτω : 1.μήκος εσωτερικού, 2.πλάτος εσωτερικού, 3.ύψος λεωφορείου, 4.άνοιγμα εμπρός - πίσω πόρτας, 5.απόσταση μεταξύ των δυο εισόδων - εξόδων, 6.διαστάσεις καθισμάτων - χειρολαβών, 7.χώρος για όρθιους επιβάτες, 8.τρόποι στήριξης καθισμάτων-χειρολαβών, 9.χώρος για αμαξιδια ( αναπηρικά καροτσάκια, καροτσάκια με μικρά παιδιά. Όλα τα παραπανω στοιχεία μας βοήθησαν στο σχεδίασμά καθώς και στην δημιουργία εναλλακτικών σεναρίων διατάξεων.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιομηχανικός σχεδιασμός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.