Βιομηχανικοί σχεδιαστές Charles και Ray Eames: η ζωή και το έργο τους

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Βιομηχανικοί σχεδιαστές Charles και Ray Eames: η ζωή και το έργο τους

Φωτιάδου, Αθηνά

Ο Charles Eames και η Ray Eames έδωσαν μορφή στον 20° αιώνα της Αμερικής. Η ζωές και η δουλειά τους αντιπροσώπευαν τα καθοριστικά κινήματα του έθνους : Η στροφή της προσοχής του έθνους από την Ανατολική Ακτή στην Δυτική Ακτή, την αλλαγή της οικονομίας, από την κατασκευή αγαθών στην παραγωγή πληροφοριών και την παγκόσμια εξάπλωση της αμερικάνικης κουλτούρας. Οι Eames, αγκάλιασαν την ιδέα του μοντέρνου σχεδιασμού της εποχής, σαν αιτία κοινωνικής αλλαγής και την ανύψωσαν σε μία εθνική αντιπροσωπεία. Η εξέλιξή τους από σχεδιαστές επίπλων σε πρεσβευτές της κουλτούρας επέδειξε τα χωρίς όρια ταλέντα τους και των εξεχόντων ενδιαφερόντων τους μαζί με αυτά της χώρας τους. Στην σπάνια περίοδο των κοινών στόχων, οι Eames, συνεργάστηκαν με την κυβέρνηση και τις καλύτερες επιχειρήσεις της χώρας για να πάρουν τα ηνία της μοντερνοποίησης της μεταπολεμικής Αμερικής.

Thesis
NonPeerReviewed

Σχέδιο, Βιομηχανικό

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.