Η ελληνική ναυτιλία και η επίδρασή της στο εμπόριο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Η ελληνική ναυτιλία και η επίδρασή της στο εμπόριο

Μοσχοπούλου, Πανωραία

Η παρακάτω εργασία έχει ως σκοπό να διαφωτίσει πολλές πλευρές αυτού του κλάδου, εξετάζοντας τους παράγοντες που συνέβαλαν στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του κλάδου. Ακόμη με την βοήθεια στοιχείων που αντλήσαμε τόσο από την κατεξοχήν Ναυτιλιακή οικονομική εφημερίδα «Ναυτεμπορικη» όσο και από τα στοιχεία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Καταφέραμε και μέσα από μελέτες ανθρώπων που αναλύσανε την οικονομική πλευρά του κλάδου, να σχηματίσουμε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση τόσο της αρχής της ναυτιλιακής ανάπτυξης όσο και της κατεξοχήν πορείας της διάμεσου των χρόνων. Εξετάζεται ο κλάδος από την γένεση του, προσδιορίζοντας ακόμη και τους βασικότερους λιμένες που είναι εν ενέργεια στη χώρα μας, δίνοντας έτσι μια ολοκληρωμένη εικόνα των μεγεθών της ναυτιλίας από το ξεκίνημα της μέχρι και τώρα, την εποχή που διανύουμε. Παρουσιάζεται και η διασύνδεση του εμπορίου με την Ναυτιλία καθώς και οι μελλοντικές βλέψεις του κλάδου μέσα από τα στοιχεία που αντλήσαμε από την συνέντευξη, που μας έδωσε στέλεχος της Ναυτιλιακής εταιρείας «Παλμαλι shipping c.o.» Τέλος μέσα από τα στοιχεία αυτά γίνεται μια εκτενή αναφορά στο πως η Εμπορική Ναυτιλία συμβάλλει γενικότερα στην οικονομική ανάπτυξη.

Thesis
NonPeerReviewed

Εμπόριο - Ελλάδα
Εμπορική ναυτιλία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.