Δείκτες βιωσιμότητας κτιρίων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Δείκτες βιωσιμότητας κτιρίων

Αμπαρά, Φωτεινή
Παντιώρα, Μυρτώ

Η επιστήμη του πολιτικού μηχανικού στοχεύει στην παραγωγή τεχνικών συστημάτων, τα οποία πληρούν ορισμένες προδιαγραφές, βάση της ισχύουσας νομοθεσίας του εκάστοτε κράτους και εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο. Ενας πολύ σημαντικός κλάδος τούτης της επιστήμης, είναι η κατασκευή κτιρίων κατοικίας και γραφείων. Στόχος ενός τέτοιου έργου είναι να προσφέρει εκτός από τα προφανή (στέγαση, αποφυγή παγετού κλπ.), συνθήκες ζωής τέτοιες, ώστε οι άνθρωποι που τα χρησιμοποιούν, να απολαμβάνουν το βέλτιστο επίπεδο ευημερίας, με βάση ορισμένα κριτήρια. Τα κριτήρια αυτά, αντικατοπτρίζουν τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων, σχετικά με την επιλογή ή όχι κάποιας οικίας/γραφείου προς χρήση (αγορά είτε ενοικίαση) ή με το ποσοστό ευχαρίστησης που απολαμβάνουν ως υφιστάμενοι χρήστες κάποιου διαμερίσματος. Το μόνο που κάνουν στην ουσία, εφόσον καταγραφούν, είναι να φέρνουν στην επιφάνεια προφανείς, αυθόρμητους και ενδόμυχους μερικές φορές συλλογισμούς.

Thesis
NonPeerReviewed

Κύκλος ζωής
Κατοικίες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.