Μέθοδοι ελάττωσης της ρύπανσης από οχήματα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Μέθοδοι ελάττωσης της ρύπανσης από οχήματα

Κελεσίδης, Κωνσταντίνος
Καραβίδα, Αναστασία

Εδώ και αρκετές δεκαετίες Διεθνείς οργανισμοί θέτουν τα προβλήματα του περιβάλλοντος σε οικουμενική βάση και συνδέουν όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον, με την αλόγιστη εκμετάλλευση της φύσης από τον άνθρωπο που οδηγεί στην καταστροφή της. Παρουσιάστηκε η ανάγκη να διαμορφωθεί μια νέα κοινωνική αντίληψη που να διέπει τις σχέσεις ανθρώπου και περιβάλλοντος. Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση καλείται να συμβάλει στην διαμόρφωση αυτού του νέου ήθους. Η ρύπανση της ατμόσφαιρας αποτελεί ένα από τα κυριότερα κοινωνικά προβλήματα όλων των χωρών γι αυτό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας επικαιρότητας. Στα πρώτα χρόνια της βιομηχανικής επανάστασης η ανάπτυξη και η ευημερία μιας περιοχής συμβολιζόταν με την ποσότητα του καπνού που έβγαινε από τις καμινάδες των εργοστασίων της. Χρειάστηκε να συμβούν ορισμένα τραγικά επεισόδια ρύπανσης που έδειξαν την ύπαρξη απειλής για τη ζωή των ανθρώπων και της ζωής γενικότερα. Οι μεγαλύτερες πηγές ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι τα αυτοκίνητα και η καύση ορυκτών καυσίμων. Οι καύσεις των αυτοκινήτων(εκτός από τα άλλα βλαβερά αέρια και ενώσεις που εκπέμπουν) παράγουν διοξείδιο του άνθρακα όταν υπάρχει αφθονία οξυγόνου. Το διοξείδιο του άνθρακα είναι ένα αβλαβές αέριο που υπάρχει στη φύση και μετέχει στους βιολογικούς κύκλους της ζωής. Η παρουσία του στην ατμόσφαιρα δε θα θεωρούνταν επικίνδυνη αν δεν εμφάνιζε τόσο υψηλή αύξηση (7,5%) μέσα στον προηγούμενο αιώνα. Τα % του αερίου αυτού βγαίνει από τα αυτοκίνητα.

Thesis
NonPeerReviewed

Αντιρρυπαντική τεχνολογία
Αυτοκίνητα - Περιβαλλοντικές απόψεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.