Παραγωγή υδρογόνου από φυσικό αέριο - η περίπτωση των ελληνικών πετρελαίων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Παραγωγή υδρογόνου από φυσικό αέριο - η περίπτωση των ελληνικών πετρελαίων

Κουτσοδημάκης, Βασίλης

Στόχος της πτυχιακής εργασίας είναι η παραγωγή υδρογόνου από το φυσικό αέριο. Το υδρογόνο βρίσκεται παντού, αλλά είναι δύσκολο να εντοπιστεί στη Γη ως μεμονωμένο στοιχείο. Αντίθετα, βρίσκεται κυρίως σε χημικές ενώσεις, όπως με το οξυγόνο στο νερό, με τον άνθρακα σε διάφορους καύσιμους υδρογονάνθρακες καθώς και σε φυτά, ζώα και άλλα είδη ζωής. Το υδρογόνο που βρίσκεται δεσμευμένο στο νερό και σε οργανικά είδη αντιστοιχεί στο 70% της μάζας της επιφάνειας της Γης. Παρόλο που το υδρογόνο είναι το πιο άφθονο στοιχείο στο σύμπαν, δεν υπάρχει στη φύση σε μεγάλες ποσότητες ή μεγάλες συγκεντρώσεις και για οποιαδήποτε χρήση του πρέπει να παραχθεί από μητρικές ενώσεις όπως το νερό, η βιομάζα ή τα ορυκτά καύσιμα. Οι διάφορες μέθοδοι παραγωγής έχουν ξεχωριστές ανάγκες όσον αφορά τις ενεργειακές τους απαιτήσεις (π.χ. θερμότητα, φως, ηλεκτρισμός) και δημιουργούν ξεχωριστά υποπροϊόντα ή ρύπους.

Thesis
NonPeerReviewed

Υδρογόνο ως καύσιμη ύλη - Οικονομικές απόψεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.