Αποκατάσταση περιβάλλοντος σε λατομικούς και μεταλλευτικούς χώρους

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Αποκατάσταση περιβάλλοντος σε λατομικούς και μεταλλευτικούς χώρους

Γεώργου, Ελισσάβετ

Ο σκοπός αυτής της εργασίας είναι να παρουσιάσει αναλυτικά το πρόβλημα των ανενεργών λατομείων και μεταλλείων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και την έκταση που έχει πάρει το ζήτημα. Τι γίνεται στην Ελλάδα και τι στο εξωτερικό, και το πόσο σημαντική είναι η αντιμετώπιση αυτού. Στη συνέχεια θέλω να προβάλλω αναλυτικά την παρουσίαση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και όχι μόνο και τι θα γίνει αν εγκαταλειφθούν τελείως οι λατομικοί και μεταλλευτικοί χώροι, ώστε να γίνει κατανοητή η αναγκαιότητα της αποκατάστασης. Τέλος καταγράφοντας διάφορες προτεινόμενες με σκοπό να γίνει κατανοητό, ότι υπάρχει ποικιλία χρήσεων που μπορούν να εφαρμοστούν ή έχουν εφαρμοστεί σε ένα εγκαταλειμμένο λατομείο ή μεταλλείο. Άρα πρέπει να προχωρούμε στην αποκατάσταση της περιοχής. Τέλος θέλουμε να δείξουμε γιατί πρέπει τα λατομεία να λειτουργούν σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο και τι γίνεται αν αυτό δεν τηρείται. Το αντικείμενο της εργασίας είναι η αποκατάσταση περιβάλλοντος σε λατομικούς και μεταλλευτικούς χώρους, τι συμβαίνει σήμερα, τι προβλήματα υπάρχουν και πως μπορούν να λυθούν αυτά.

Thesis
NonPeerReviewed

Λατομεία
Μεταλλεία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.