Στρατηγικό Management: παράμετρος άνθρωπος

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Στρατηγικό Management: παράμετρος άνθρωπος

Βάσιου, Ευανθία

Το θεωρητικό υπόβαθρο των αρχών της διοίκησης,οι δραστηριότητες της και η σημασία του Management έχει διαφοροποιηθεί με το πέρασμα των χρόνων, από την εποχή του “Επιστημονικού Management” και των θεωρητικών της επιστημονικής διοίκησης, παρουσιάζεται η έναρξη της εξελικτικής πορείας του Management, με νεότερες προσεγγίσεις, σχολές και θεωρίες με νέα τεχνολογία και σύγχρονες τάσεις με νέα συστήματα καινοτομίες και αλλαγές. Όλη αυτή η εξελικτική πορεία σηματοδοτεί την έναρξη της άμεσης δραστηριοποίησης του ανθρώπινου παράγοντα που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το σημαντικότερο “μέσο” για την πραγματοποίηση σωστών αποτελεσμάτων είναι ο άνθρωπος. Όλα τα στοιχεία οδηγούν σε συμπέρασμα το οποίο ορίζει πως το στρατηγικό Management αποτελεί εργαλείο ενεργοποίησης των επιχειρήσεων και τους πόρους του αποτελούν οι ΆΝΘΡΩΠΟΙ. Ο ανθρώπινος παράγοντας αποτελεί τον πιο ουσιαστικό παράγοντα και οι σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις απαιτούν η γνώση της λειτουργίας του ανθρώπινου μυαλού και η κατανόηση της σχέσης του ανθρώπου προς τους συνανθρώπους του να πηγαίνουν παράλληλα προς τις τεχνολογικές προόδους.

Thesis
NonPeerReviewed

Μάνατζμεντ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.