Ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων στην Ευρωπαϊκή Ενωση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Παρασκευά, Παρασκευή
Ράπτη, Άννα

Οι κοινοτικές ελευθερίες και ειδικότερα η ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων, μπορούν να αποκτήσουνε τέτοια δυναμική και να συμβάλλουν στη δημιουργία τέτοιων συνθηκών, ώστε να οδηγήσουν στην ανατροπή πολλών δεδομένων της καθημερινότητας του Ευρωπαϊκού πολίτη. Μάλιστα εκτός από τα ζητήματα της καθημερινότητας του πολίτη η ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων πολλές φορές επηρεάζει ή και διαμορφώνει ζητήματα υψίστης πολιτικής σημασίας. Για παράδειγμα, τα τελευταία γεγονότα που αφορούν την Κύπρο, δηλ. η ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η συζήτηση του Σχεδίου Ανάν για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, αποτελούν ένα τρανταχτό παράδειγμα για το πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να διαδραματίσει η ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων στα κράτη μέλη της Ε.Ε., εφόσον η πλήρης εφαρμογή της παραπάνω ελευθερίας στην Κύπρο, θα ισοδυναμούσε με άμεση κατάρρευση του καθεστώτος των κατεχομένων (γι αυτό και στο σχέδιο Ανάν υπάρχουν ειδικές προβλέψεις για το θέμα αυτό).

Thesis
NonPeerReviewed

Ευρωπαϊκή Ένωση - Πολιτική και διακυβέρνηση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.