Ζήτηση δεξιοτήτων νέων τεχνολογιών από επιχειρήσεις της δυτικής Μακεδονίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Ζήτηση δεξιοτήτων νέων τεχνολογιών από επιχειρήσεις της δυτικής Μακεδονίας

Τσακνόπουλος, Ανδρέας

Η κοινωνία της πληροφορίας έχει στόχο να εισάγει τις επιχειρήσεις στο ψηφιακό περιβάλλον και να τις καταστήσει ανταγωνιστικές σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Συγκεκριμένα στην δυτική Μακεδονία τα δύο προγράμματα την κοινωνίας την πληροφορίας επιχειρείτε ηλεκτρονικά και δικτυωθείτε δεν είχαν την αναμενόμενη αντιμετώπιση από τις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας σε όλη την διάρκεια του προγράμματος από το 1997 και καθ όλη την διάρκεια των κύκλων του προγράμματος αυτού. Συγκεκριμένα για το πρόγραμμα δικτυωθείτε έχουμε συμμετοχή από τις επιχειρήσεις της δυτικής Μακεδονίας με 869 από το σύνολο των επιχειρήσεων των νομών Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών ενώ στο πρόγραμμα δικτυωθείτε έχουμε συμμετοχή μόνο 7 επιχειρήσεων από όλους τους νομούς της δυτικής Μακεδονίας. Τα προγράμματα αυτό προσφέρουν υποστήριξη των επιχειρήσεων με μηχανολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό και υπηρεσίες μέσω αυτών όπως: Δικτυακή Φιλοξενία (Hosting), Κατασκευή Ιστοσελίδων Προβολής ΜΜΕ, Κατασκευή Ηλεκτρονικού Καταστήματος (e-shop), Υπηρεσίες Παροχέα Ηλεκτρονικού Καταστήματος (ASP). Για την έρευνά μας χρησιμοποιήσαμε όπως είναι φυσικό κυρίως πληροφορίες από στατιστικά δεδομένα για να μπορέσουμε να καταλήξουμε στα συμπεράσματά μας τα οποία όπως σχεδόν σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα δεν είναι τα αναμενόμενα αρχικά και με το γεγονός ότι το πρόγραμμα λήγει το 2006 και βρισκόμαστε ακόμη μακριά από τον στόχο που αρχικά είχε τεθεί καταβάλλονται προσπάθειες για την όσο το δυνατόν μέγιστη εκπλήρωσή του.

Thesis
NonPeerReviewed

Επιχειρήσεις - Πληροφορική
Κοινωνία της πληροφορίας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.