Στοιχεία υγρότοπων - προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Στοιχεία υγρότοπων - προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα

Τσίτσιου, Παρθένα
Κορκά, Ανδρονίκη

Το πρώτο κεφάλαιο περιέχει τις γενικές έννοιες των υγροτόπων, τις κατηγορίες στις οποίες ταξινομούνται, τις αξίες, τις χρήσεις, τα αίτια αλλοιώσεων τους, πόσοι υγρότοποι υπάρχουν στην Ελλάδα καθώς και τις σπουδαιότερες ενέργειες που γίνονται για τη διατήρηση των υγροτόπων. Στο δεύτερο κεφάλαιο περιέχονται οι προστατευόμενες περιοχές τι είναι και ποιες είναι. Αναφέρονται επίσης κάποιες έννοιες όπως αυτή του οικοσυστήματος καθώς και κάποιες συνθήκες που ισχύουν για τις προστατευόμενες περιοχές. Το τρίτο κεφάλαιο αναφέρεται στους σημαντικότερους Ελληνικούς υγρότοπους αλλά και στην χλωρίδα και πανίδα του καθένα καθώς και στην τοποθεσία και τοπογραφία τους. Το τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο περιγράφει την καταγραφή των υγροτόπων με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και τις επιπτώσεις από ανθρώπινες αλλά και φυσικές δραστηριότητες.

Thesis
NonPeerReviewed

Υγρότοποι - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.