Η κατασκευή της διατροφικής υγείας στα γυναικεία περιοδικά

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Η κατασκευή της διατροφικής υγείας στα γυναικεία περιοδικά

Κοτσιώνη, Θεοφίλα

Στην παρούσα εργασία θα γίνει αναφορά στην κατασκευή της διατροφικής υγείας στα γυναικεία περιοδικά. Η διατροφική υγεία είναι ένα θέμα που δεν εξαντλείται σε γυναικείες συζητήσεις και στα όσα προβάλλουν τα περιοδικά. Είναι ένα θέμα που απασχολεί αρκετά τις σύγχρονες απελευθερωμένες γυναίκες που θέλουν να δείχνουν όμορφες και να αντεπεξέρχονται με επιτυχία στα σημερινά πρότυπα ομορφιάς. Από που θα μπορούσαν να πληροφορηθούν για την διατροφική υγεία; Τα περιοδικά αποτελούν κομμάτι της πληροφόρησής αυτής. Θέματα που θα μας απασχολήσουν, είναι η διατροφή σήμερα και παλιά, οι επιδράσεις της, η αξία της αλλά και η σημασία της στα διάφορα στάδια της ζωής. Στην συνέχεια παρατηρώντας την εξέλιξη της γυναίκας και τους ρόλους της θα αναδειχθεί η σχέση της με την μόδα και την διατροφή. Σε επόμενο κεφάλαιο θα αναφερθούν τα Μ.Μ.Ε, τους τρόπους που επηρεάζουν την κοινή γνώμη, (έντυπα Μέσα), την σχέση τους με το γυναικείο φύλο αλλά και την σχέση των περιοδικών και της γυναίκας. Το ερευνητικό μέρος περιέχει μια έρευνα σε 3 περιοδικά και μέσα από κάποια ερωτήματα και κατηγορίες που θα φτιαχτούν και θα εξαχθούν τα συμπεράσματα.

Thesis
NonPeerReviewed

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάδα
Διατροφή - Ποιότητα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.