Αυτοκίνητο και περιβάλλον: ανακύκλωση καταλυτικών μετατροπέων αυτοκινήτων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Αυτοκίνητο και περιβάλλον: ανακύκλωση καταλυτικών μετατροπέων αυτοκινήτων

Χατζημελετίου, Απόστολος

Η μηχανή εσωτερικής καύσης βοήθησε πολύ τον άνθρωπο στη δημιουργία παραγωγής ενέργειας και την εναλλαγή της από μηχανική σε κινητική ή σε θερμική και σε όσες άλλες μορφές ενέργειας μπορούσε να μετατραπεί. Το αυτοκίνητο έχει τόσα πλεονεκτήματα ώστε να γίνεται η χρήση του από τον άνθρωπο, αλλά το μειονεκτήματα που παρουσιάζει τόσο για τον άνθριοπο όσο και για το περιβάλλον είναι πολλά .Βασικό πλεονέκτημα είναι η εκμηδένιση των αποστάσεων και την σύνδεση περιοχών όπου βρίσκονται σε μεγάλες αποστάσεις. Με το πέρασμα του χρόνου όλο και περισσότερα υλικά κατασκευής αυτοκινήτου συγκεντρώνονται και βρίσκονται νέες μέθοδοι για την ανακύκλωση τους. Αυτό βοηθά στην αποφυγή δημιουργίας εστιών μολύνσεων όπου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο. Οι ρύποι που εξέπεμπε το αυτοκίνητο κατά βάση οφείλονται στο καύσιμο όπου χρησιμοποιείται στην μηχανή εσωτερικής καύσης. Όλες οι βλαβερές συνέπειες του αυτοκινήτου και του καυσίμου που χρησιμοποιεί σε παραλληλία με τα αποθέματα πρώτων υλών για την επεξεργασία και παραγωγή καυσίμου όπου τελειώνουν , οι βιομηχανίες στρέφονται στη εκμετάλλευση άλλων μορφών ενέργειας ποιο οικονομικών και ποιο αβλαβών για τον άνθριοπο και το περιβάλλον.

Thesis
NonPeerReviewed

Ανακύκλωση οχημάτων
Περιβάλλον - Προστασία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.