Τρόποι καταστολής της οικονομικής απάτης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Τρόποι καταστολής της οικονομικής απάτης

Παιπέτη, Αναστασία
Σπανού, Ευαγγελία

Η παρούσα μελέτη ασχολήθηκε με το ζήτημα του οργανωμένου εγκλήματος και την ανίχνευσή του και ολοκληρώθηκε μέσα από τέσσερα κεφάλαια. Πιο αναλυτικά, στο πρώτο κεφάλαιο έγινε αναφορά στο οργανωμένο έγκλημα και τη φυσιολογία του διεθνώς καθώς έγινε λόγος για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τη διεθνή οικονομία. Στη συνέχεια, το δεύτερο κεφάλαιο σχολίασε τη νομιμοποίηση των εσόδων από εγκληματικές πράξεις με περιγραφή της άμεσης διοχέτευσης των εσόδων. Το τρίτο κεφάλαιο ανέφερε ειδικές τεχνικές οικονομικής απάτης και την υπάρχουσα σχέση με το διαδίκτυο. Καταγράφηκαν είδη επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών όπως τα καζίνο και τα κέντρα διασκέδασης και γαστρονομίας. Το τέταρτο και τελευταίο κεφάλαιο, αναφέρθηκε στην ανίχνευση οικονομικών εγκλημάτων καθώς τονίστηκε η σημαντικότητα καταπολέμησης για τις επιχειρήσεις.

Thesis
NonPeerReviewed

Ξέπλυμα χρημάτων
Οικονομικό έγκλημα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.