Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2002 (EL)
Τα λάθη του management

Ευσταθιάδου, Δήμητρα

Είναι τεκμηριωμένο επιστημονικά και πλέον αναμφισβήτητο ότι η αποτελεσματικότητα, η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη επιχειρήσεων, οργανισμών και χωρών στηρίχθηκε στο αποτελεσματικό μάνατζμεντ. Στον 20ό αιώνα, η επιστήμη του μάνατζμεντ εξελίχθηκε ραγδαία. Το σημερινό εννοιολογικό και θεωρητικό της υπόβαθρο περιέχει αρχές, μοντέλα και θεωρίες που δύνανται σε ικανοποιητικό βαθμό να περιγράφουν, να εξηγήσουν, να προβλέψουν και να προτείνουν λύσεις στα περισσότερα φαινόμενα που αφορούν στις κοινωνικές οργανώσεις και την επιχειρηματική δραστηριότητα. Στις αναπτυγμένες χώρες η συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας του μάνατζμεντ για κάθε είδους οργάνωση - επιχειρήσεις, σχολεία, νοσοκομεία, δημόσιοι οργανισμοί κλπ. -έχει οδηγήσει τις τελευταίες δεκαετίες στην θεαματική ανάπτυξη των νέων επιστημονικών σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων αλλά και στην εισαγωγή μαθημάτων μάνατζμεντ σε όλες σχεδόν τις σχολές άλλων ειδικοτήτων ( ιατρικές, νομικές, τεχνολογικές, στρατιωτικές κλπ. ). Παράλληλα σημαντική ανάπτυξη γνώρισε η επαγγελματική επιμόρφωση των στελεχών μέσω εξειδικευμένων επιχειρήσεων ή οργανισμών εκπαίδευσης και συμβούλων μάνατζμεντ.

Thesis
NonPeerReviewed

Μάνατζμεντ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2002


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.