Πως οι αλλαγές στην τεχνολογία επικοινωνιών έχουν επιπτώσεις στην κοινωνία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Πως οι αλλαγές στην τεχνολογία επικοινωνιών έχουν επιπτώσεις στην κοινωνία

Γιασιράνη, Αργυρώ

Στην παρούσα μελέτη αναλύσαμε και προσδιορίσαμε το θέμα της κοινωνίας σε σχέση με την τεχνολογία και τα τεχνολογικά συστήματα επικοινωνιών. Προκειμένου να προσεγγίσουμε το θέμα αρχικά παρουσιάσαμε την έννοια της επικοινωνίας και τις διαστάσεις της, εν συνεχεία αναλύσαμε τον τομέα των τεχνολογικών συστημάτων επικοινωνίας και εξηγήσαμε πως επηρεάζουν την κοινωνία. Τέλος αναλύσαμε τον τομέα της κοινωνίας και τις επιδράσεις θετικές ή αρνητικές που δέχεται από την τεχνολογία. Αυτό που διαπιστώθηκε από την μελέτη είναι ότι η τεχνολογία είναι μια έννοια πού διακρίνεται για τον κοινωνικό της χαρακτήρα. Με άλλα λόγια η κοινωνική επιστήμη είναι άμεσα συνδεδεμένη με την τεχνολογία. Ωστόσο στην σημερινή εποχή, υπάρχει μια καθιερωμένη τάση να αντιμετωπίζονται αυτές οι δύο έννοιες σαν να είναι εντελώς χωρισμένες η μία από την άλλη και ακόμα και προσπάθειες συσχέτισης τους θεωρούνται λανθασμένες.

Thesis
NonPeerReviewed

Επικοινωνία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.