Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2002 (EL)
Ανατομία της ηγεσίας

Καρανώτα, Αναστασία

Τελικά, ποιος είναι ο καλύτερος ηγέτης; Το άτομο που έχει νικήσει το φόβο. Αυτός που έχει αγαπήσει τον εαυτό του. Αυτός που βλέπει μόνο τις ευκαιρίες για ενίσχυση κι εξέλιξη του εαυτού. Αυτός ηγείται των άλλων, όχι από ανάγκη για επιβεβαίωση της αξίας του, όχι από ανασφάλεια ή από υπεροψία αλλά γιατί δέχτηκε να υπηρετήσει έναν ανώτερο σκοπό. Όσο περισσότερο αποδέχεται κανείς τον εαυτό του και προσπαθεί ειλικρινά να βελτιώνει τα λάθη του καθημερινά, τόσο πιο αβίαστα και επιτυχημένα θα ηγείται κανείς άλλων - στην οικογένεια, στο χώρο εργασίας, στην κοινωνία και στην πολιτική. Εκείνος που θεωρεί τον εαυτό του μαθητή στο σχολείο της ζωής, εκείνος που βοηθάει κι άλλους να γίνουν ηγέτες, αντί να δημιουργεί πιστούς οπαδούς, αυτός είναι ένας σωστός ηγέτης. Ένας σωστός ηγέτης έχει τόση αυτοεκτίμηση και σεβασμό για τον εαυτό του που δεν φοβάται ποτέ να ενθαρρύνει, να επαινέσει και να μοιραστεί ό,τι πιο πολύτιμο κατέχει. Το πιο πολύτιμο που μπορούμε να μοιραστούμε με τον κόσμο είναι η δική μας δέσμευση στη διαρκή βελτίωση και καλυτέρευση του χαρακτήρα μας. Όταν ο χαρακτήρας είναι γερά θεμελιωμένος στις διαχρονικές ανθρώπινες αξίες, τότε «μιλάει» από μόνος του την παγκόσμια γλώσσα των καλών αισθημάτων.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηγεσία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2002


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.