Ανακύκλωση χαρτιού και ελαστικών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Ανακύκλωση χαρτιού και ελαστικών

Μαρκάκη, Ευαγγελία
Τσιακλίδου, Ευμορφία

Η ανακύκλωση, μια παλιά υπόθεση για πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και μη. έχει κάνει τα τελευταία χρόνια έντονη την παρουσία της και στον Ελληνικό χώρο. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός παραγόντων που οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση, μεταξύ των οποίων: η δραστική μείωση των διαθέσιμων χώρων εναπόθεσης στις χωματερές, η ανάγκη για ανάκτηση πρώτων υλών που θα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν στην παραγωγική διαδικασία με αντίστοιχη μείωση της χρήσης παρθένων πρώτων υλών,η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού, που βλέπει την ανακύκλωση ως βασικό μέσο προστασίας του περιβάλλοντος. Η ανακύκλωση κατορθώνει να συλλέξει το πρώην άχρηστο υλικό και να του προσδώσει την κατάλληλη μορφή και τις κατάλληλες προδιαγραφές έτσι ώστε, είτε το προϊόν είτε η συσκευασία, να μπορούν να επιστρέφουν στον παραγωγό ή στην βιομηχανία επεξεργασίας πρώτων υλών. Ο αριθμός των υλικών που μπορούν να συλλεχθούν είναι αρκετά μεγάλος και περιλαμβάνει τόσο τα κλασσικά υλικά, όπως χαρτί, γυαλί, πλαστικό, μέταλλο όσο και κάποια λιγότερα γνωστά, όπως είναι τα ελαστικά, τα έλαια μηχανών, τα οικοδομικά υλικά κ.α.

Thesis
NonPeerReviewed

Ανακύκλωση
Απορρίμματα και διάθεση απορριμμάτων

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.