Βιολογικός καθαρισμός Σερρών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Βιολογικός καθαρισμός Σερρών

Ζάγκας, Σταύρος

Το θέμα της πτυχιακής είναι η ποιότητα του νερού και οι τρόποι καθαρισμού των λυμάτων αστικών και βιομηχανικών. Το νερό,το σπουδαιότερο ίσως αγαθό της φύσης το οποίο το θεωρούμε δεδομένο είναι απο τα αγαθά που πρόκειται να μας απασχολήσει περισσότερο στο μέλλον,αφού οι ανάγκες μας συνεχώς αυξάνουν και οι πήγες ελαττώνουν στο ελάχιστο. Ένας απο τους τρόπους «καθαρισμού» των νερών είναι οι μονάδες καθαρισμού αποβλήτων,οι γνωστοί και στο ευρύ κοινό ως βιολογικοί καθαρισμοί.Σε θεωρητικό και πειραματικό επίπεδο οι ρύποι οσο επικίνδυνοι και αν είναι,εύκολα εξουδετερώνονται.Αυτό αλλάζει όταν έχουμε να κάνουμε με λύματα που έχουν μεγάλο όγκο και διαφορετικές συστάσεις που είναι δύσκολο να προσδιοριστούν. Για όλους εμάς τους επιστήμονες που ασχολούμαστε με περιβαλλοντικά ζητήματα,τις περισσότερες φορές εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων,είναι σαφές ποιες ενέργειες πρέπει να πραγματοποιήσουμε για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.Όταν όμως δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή υποχρεωνόμαστε σε υποχωρήσεις. Ο καλύτερος σύμμαχος στο θέμα αυτό είναι οι νέες τεχνολογίες.Προτείνοντας λύσεις οι οποίες κατεβάζουν το κόστος και γίνονται συνεχώς όλο και πιο αξιόπιστες με αποτέλεσμα ο καθαρισμός που επιτυνχάνεται ,σε μονάδες καθαρισμού λυμάτων, να είναι τέτοιος ώστε τα λύματα που έχουν επεξεργαστεί να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πάλι.

Thesis
NonPeerReviewed

Λύματα - Καθαρισμός
Βιολογικός καθαρισμός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.