Το σιδηροδρομικό δίκτυο προοπτικές εξέλιξης - Ανάπτυξης και αναβάθμισης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Το σιδηροδρομικό δίκτυο προοπτικές εξέλιξης - Ανάπτυξης και αναβάθμισης

Καλλές, Κωνσταντίνος
Κομματάς, Νικόλαος

Το τρένο θεωρείται το πιο φιλικό για το περιβάλλον από τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ο σιδηρόδρομος βοηθάει σημαντικά στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος που βασανίζει τα μεγάλα αστικά κέντρα και βελτιώνει την ποιότητα ζωής περιορίζοντας το νέφος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε περιοχές που προστατεύονται από συνθήκες προστασίας του περιβάλλοντος, όπως η κοιλάδα του Νέστου, μόνο το τρένο έχει άδεια προσπέλασης. Το ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο σε πολλά του σημεία διέρχεται από τοπία σπάνιας ομορφιάς. Τα περισσότερα μάλιστα είναι αποκλειστικό προνόμιο των επιβατών του ΟΣΕ καθώς από εκεί περνάει μόνο το τρένο. Τόσο με τα τακτικά δρομολόγια του ΟΣΕ, όσο και με έκτακτες εκδρομικές αμαξοστοιχίες (συμβατικές ή μουσειακές ατμήλατες κατόπιν ειδικής συνεννόησης) μπορεί κανείς να περιηγηθεί στην πανέμορφη ελληνική ενδοχώρα.

Thesis
NonPeerReviewed

Τουριστική ανάπτυξη
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.