Η εργασία αυτή έχει σαν στόχο να παρουσιάσει την εξέλιξη της βιολογικής γεωργίας, τόσο ως προς την παραγωγή των βιολογικών προϊόντων, όσο και ως προς την αγορά τους. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις προοπτικές που ανοίγονται για την Ελλάδα από την υιοθέτηση των μεθόδων βιολογικής παραγωγής, καθώς και οι δυνατότητες που προσφέρονται για τα ελληνικά βιολογικά προϊόντα στην εγχώρια αγορά, αλλά και στις αγορές του εξωτερικού. Ο βιολογική γεωργία, αν και υπάρχει η εντύπωση ότι έχει μικρή ιστορία, στην πραγματικότητα είναι αρκετά παλιά, αφού οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί είναι πολύ κοντά στην παραδοσιακή γεωργία. Μετά την ευφορία που προκάλεσε η πράσινη επανάσταση σύντομα βρεθήκαμε μπροστά στα αδιέξοδα που δημιούργησε η υπερεντατική χρήση πόρων και οι πολύ μεγάλες εισροές της συμβατικής γεωργίας. Νιώθουμε πλέον να απειλούμαστε άμεσα από τη ρύπανση του περιβάλλοντος, την εξάντληση των υδάτινων πόρων, τα διατροφικά σκάνδαλα, τα προϊόντα που περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, την αμφίβολη ποιότητα από οργανοληπτικής και υγιεινής πλευράς των προϊόντων. Η βιολογική γεωργία προβάλλει ως μία εναλλακτική και ελπιδοφόρα λύση στα παραπάνω προβλήματα.