Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Η πέτρα

Τσελέπης, Γεώργιος
Παπαντωνίου, Σωτήριος

Η σύγχρονη οικοδομική βιομηχανία χρησιμοποιεί σημαντικές ποσότητες τόσο ακατέργαστου όσο και βιομηχανικά επεξεργασμένου δομικού και διακοσμητικού λίθου. Ο δομικός ή διακοσμητικός λίθος που έχει την μεγαλύτερη ζήτηση και χρήση είναι ο ασβεστολιθικός ψαμμίτης του Γεωλογικού Σχηματισμού Πάχνας. Η αναβάθμιση των βιομηχανικοδν μονάδων επεξεργασίας φυσικών λίθων με την χρήση νέου μηχανολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού παρέχει πλέον την δυνατότητα σε αρχιτέκτονες και γενικά τους αγοραστές δομικού λίθου να έχουν όχι μόνο επιλογή από μια πλούσια σειρά τελικών προϊόντων ασβεστολιθικού ψαμμίτη αλλά και για την κατασκευή κατά παραγγελία εξειδικευμένων προϊόντων. Η εκτεταμένη χρήση δομικού και διακοσμητικού λίθου χωρίς να υπάρχει συστηματικός εργαστηριακός έλεγχος εγκυμονεί σημαντικό κίνδυνο χρήσης ακατάλληλου δομικού λίθου. ΓΓ αυτό, ένας τέτοιος έλεγχος είναι απαραίτητος καιπρέπει να γίνεται έγκαιρα.

Thesis
NonPeerReviewed

Δομικά υλικά
Πετρώματα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.