Αναγνωριστική μελέτη πατατοκαλλιέργειας στην Τρίπολη & τεχνοοικονομική Ανάλυση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Αναγνωριστική μελέτη πατατοκαλλιέργειας στην Τρίπολη & τεχνοοικονομική Ανάλυση

Μητρόπουλος, Γεώργιος

Ο σκοπός της εργασίας αυτής είναι στις μέρες μας πιο ρεαλιστικός από κάθε άλλη χρονική στιγμή. Τα τελευταία χρόνια μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη με την οικονομική κρίση, θα ήταν καλό να κάνουμε μια στροφή στην πρωτογενή παραγωγή που μέχρι πρότινος ήταν ένας βασικός πόρος του ΑΕΠ της χώρας μας. Θα αναλύσουμε τις βασικές έννοιες καλλιέργειας, παραγωγής, κόστους και αναλυτικά τα βήματα που χρειάζονται για να καταλάβουμε πως από τη σπορά μέχρι τη διάθεση θα είναι, αν θα είναι, κερδοφόρος η επένδυση της καλλιέργειας πατάτας. Πρέπει όμως να κατανοήσουμε τη λειτουργία μιας βασικής καλλιέργειας που υπήρχε στη χώρα μας από παλιά για να δούμε με ποιους τρόπους μπορεί να γίνει αποδοτικότερη, εάν και κατά πόσο είναι επικερδής με τα σημερινά δεδομένα, αναλογιζόμενοι πως στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας δε δέχτηκαν όλοι οι αγρότες να λάβουν μέρος στον αναδασμό με επίπτωση το αυξημένο κόστος παραγωγής ανά στρέμμα. Σκοπός αυτής της εργασίας είναι να δούμε μέσα από την παρακολούθηση της διαδικασίας παραγωγής εάν, ειδικά στην περιοχή της Τρίπολης, αξίζει να ασχοληθεί κάποιος επαγγελματικά με την παραγωγή και διάθεση πατάτας.

Thesis
NonPeerReviewed

Οικονομική ανάπτυξη - Ελλάδα
Πατάτες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.