Στατιστικές τεχνικές και προβλέψεις για τον ΟΤΕ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Στατιστικές τεχνικές και προβλέψεις για τον ΟΤΕ

Ευαγγελίδου, Ουρανία

Η εργασία αυτή αποτελεί μία έρευνα για την μετοχή του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος. Τα δεδομένα για τις τιμές κλεισίματος της μετοχής και τον δεικτών αφορούν όλο το 2005. Δημιουργώντας τρία παλινδρομικά μοντέλα, το πρώτο ανάμεσα στην μετοχή του ΟΤΕ και του Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το δεύτερο ανάμεσα στην μετοχή του ΟΤΕ και σε πέντε δείκτες διεθνών Χρηματιστηρίων, συγκεκριμένα DJ INDU AVERAGE, CAC 40, NIKKEI 225 XETRA DAX και το δείκτη του Λονδίνου FTSE. Τέλος το τρίτο μοντέλο είναι μια επιμέρους ανάλυση της μετοχής του ΟΤΕ με τον δείκτη XETRA DAX. Αναφέρομαι στην επιρροή που δέχεται τόσο από τον δείκτη του Χρηματιστηρίου Αξιών όσο και από τους πέντε δείκτες των διεθνών Χρηματιστηρίων, σε τι βαθμό επηρεάζεται η μετοχή του ΟΤΕ από αυτούς και πιο το αποτέλεσμα που επιφέρουν. Ακόμη γίνεται αναφορά στην Εποχικότητα με την χρησιμοποίηση ψευδομεταβλητών. Οι παράγοντες αυτοί συντελούν στη διαμόρφωση της τιμής της μετοχής και κατά συνέπεια στην κερδοφορία της εταιρείας του ΟΤΕ.

Thesis
NonPeerReviewed

Μετοχές
Προβλέψεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.