Υπολογισμός ευστάθειας ατμόσφαιρας κατά Turner στην κοιλάδα Κοζάνης - Πτολεμαίδας. Σταθμός Αγ.Δημητρίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Υπολογισμός ευστάθειας ατμόσφαιρας κατά Turner στην κοιλάδα Κοζάνης - Πτολεμαίδας. Σταθμός Αγ.Δημητρίου

Καβουνής, Κωνσταντίνος
Καραθανάσης, Νικόλαος

Ο σκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι μέσω των μετεωρολογικών μετρήσεων και της μελέτης των μετεωρολογικών φαινόμενων της περιοχής του Λόφου Αγίου Δημητρίου (νότια και νοτιανατολικά της κοιλάδας της Πτολεμαϊδας κοντά στην πλαγία του Βερμίου βόρεια), να γίνει αναπαράσταση της ατμοσφαιρικής κατάστασης που υπάρχει μετατρέποντας τα δεδομένα σε διακριτούς δείκτες Turner και να τους αναπαραστήσουμε σ’ έναν κλιματολογικό κύκλο 365 ημερών χωρισμένο σε 3 περιόδους : Μεταβατική, καλοκαιρινή και χειμερινή. Η διακριτοποίηση έγινε μέσα από την ανάλυση των μετεωρολογικών παραμέτρων με βάση ένα λογικό αλγόριθμο. Τα τελικά συμπεράσματα είναι πολύ χρήσιμα για να κατανοηθεί η συμπεριφορά των αέριων ρύπων με βάση την διάχυση και διασπορά τους στην ατμόσφαιρα της περιοχής.

Thesis
NonPeerReviewed

Ατμοσφαιρική ρύπανση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.