Η οικονομία του νομού Αιτωλοακαρνανίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Η οικονομία του νομού Αιτωλοακαρνανίας

Κούσης, Κωνσταντίνος

Είναι κοινώς παραδεκτό το γεγονός ότι ζούμε σε μία κοινωνία που αλλάζει συνεχιός. Τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρούμε την Ελλάδα να αλλάζει, να αναπτύσσεται, παρατηρούμε πράγματα τα οποία πριν από χρόνια τα θεωρούσαμε απραγματοποίητα όνειρα να συμβαίνουν και να δημιουργούνται γύρω μας ,στον τόπο μας. στην πόλη μας. Η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους νομούς της χώρας και δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από αυτή την εξέλιξη. Γην απεικόνιση αυτής της εξέλιξης του νομού προσπαθεί να δώσει μέσα από στοιχεία η εργασία αυτή. Η προσπάθεια αυτή ξεκινά με μία σύντομή αλλά περιεκτική γνωριμία με το νομό. Που τοποθετείται γεωγραφικά, ποια η μορφολογία της περιοχής , γενικά στοιχεία για την χλωρίδα και την πανίδα που συναντάτε στο νομό . Συνεχίζει με μία βόλτα στο παρελθόν και την ιστορία του νομού μέσα στους αιώνες. Αναλύει την ταυτότητα των Δήμων που προέκυψαν από το νόμο 2539/97 και κάνει μια μικρή αναφορά στους γειτονικούς νομούς που μαζί με την Αιτωλοακαρνανία απαρτίζουν την I Ιεριφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Αναφέρει επίσης τα πληθυσμιακά στοιχεία που μπορούν να δώσουν την εικόνα που κατέχει ο νομός στην Περιφέρεια. Συνεχίζει με γενικά στοιχεία για την οικονομία του νομού. Παραθέτει οικονομικούς δείκτες ( Α.Ε.Π. , ανεργία κ.α. ) τόσο για το νομό όσο και για το σύνολο της χώρας αλλά και για τους υπόλοιπους νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Δίνει στοιχεία για τον ενεργό και μη οικονομικό πληθυσμό του νομού καθώς και στοιχεία για επενδύσεις που έγιναν στο νομό με την αρωγή διαφόρων αναπτυξιακήν προγραμμάτων. Δίνει αναλυτικές πληροφορίες και για τους τρεις παραγωγικούς τομείς της οικονομίας και αναφέρει τους βασικούς κλάδους αυτών στους οποίους στηρίζεται η οικονομία του νομού. Τέλος καταγράφονται ορισμένα γενικά συμπεράσματα του συγγραφέα για την γενική εικόνα της οικονομίας του νομού Αιτωλοακαρνανίας σε σύγκριση πάντα με τους νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Επισυνάπτονται στο παράρτημα ορισμένα χρήσιμα στοιχεία για την καλύτερη γνωριμία του αναγνο'ιστη με το νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Οικονομία
Οικονομική ανάπτυξη

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.