Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων βιολογικού καθαρισμού Κισσάμου Νομού Χανίων - Κρήτη

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων βιολογικού καθαρισμού Κισσάμου Νομού Χανίων - Κρήτη

Φωτεινάκης, Δημήτριος

Η εργασία μελετά τις προτεινόμενες θέσεις εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού λυμάτων στην πόλη της Κισσάμου και των γύρω περιοχών στον νομό Χανίων Κρήτης, δυνατότητας 30.000 κατοίκων καθώς και το αποχετευτικό δίκτυο της εγκατάστασης. Η σημασία του έργου αυτού είναι ιδιαίτερης σημασίας επειδή θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των λυμάτων όπου τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται σημαντικά. Τα επεξεργασμένα λύματα θα τα αρδεύουν οι αγρότες για πότισμα των ελαιώνων, ακόμα η ξεραμένη ιλύς θα χρησιμοποιείται για λίπασμα. Ο κόλπος Κισσάμου ανοικτός προς βορρά έχει έκταση 7,2 τετρ. μίλια και περιβάλει 45 περίπου χλμ. ακανόνιστων ακτών με χερσονήσους κόλπους και όρμους λίγο ή περισσότερο έντονους. Χαμηλή ακτή χαλικώδης και αμμώδης μήκους 11 περίπου χλμ. σχηματίζεται στο νότιο τμήμα του κόλπου και αποτελεί την παραλία Κισσάμου. Βασικά όριά της αποτελούν προς βορρά ο κόλπος Κισσάμου, προς νότο ο βόρειος άξονας της Κρήτης, ανατολικά και δυτικά οι χερσόνησοι Σπάθας και Γ'ραμβούσας. Η πεδινή αυτή παραλιακή ζώνη διακόπτεται, δυτικά από την κωμόπολη Κισσάμου και από μία σειρά λόφων που διαχωρίζουν την μεγάλη πεδινή έκταση της Κισσάμου από την μικρότερη των Βιγλιών - Καλυβιανής.

Thesis
NonPeerReviewed

Προστασία περιβάλλοντος - Μελέτες επιπτώσεων
Βιολογικός καθαρισμός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.