Μελέτη βιωσιμότητας: μονάδες παραγωγής βιοντίζελ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Μελέτη βιωσιμότητας: μονάδες παραγωγής βιοντίζελ

Κουτανίνη, Μαρία
Τσιλίφη, Αγγελική
Μητσιοκάπα, Αθηνά

Η ενασχόληση με την ποιότητα του περιβάλλοντος και την επάρκεια ενέργειας έχει υποδαυλίσει το ενδιαφέρον για τη χρήση αγροτικών λιπών και ελαίων για την παραγωγή του βιοντίζελ. Η αντικατάσταση του πετρελαίου καύσης με βιοντίζελ θα μπορούσε να μειώσει την εκπομπή αερίων και την εξάρτηση από ξένες πηγές ενέργειας και να δημιουργήσει νέες αγορές για τους αγρότες.. Συγκρινόμενο με το πετρέλαιο καύσης το βιοντίζελ παράγει γενικώς χαμηλότερα CO. CO2, SOx και εκπομπές συγκεκριμένων υλικών. Η ανταγωνιστικότητα του κόστους του βιοντίζελ σε σύγκριση με το πετρέλαιο καύσης είναι μια πρωταρχική σκέψη που αφορά την ευρεία του υιοθέτηση. Παρά ταύτα όσο η περιβαλλοντική πολιτική αλλάζει προς αυστηρότερους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και επικεντρώνεται περισσότερο σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι πιθανόν να προκόψουν ευκαιρίες εξάπλωσης του βιοντίζελ. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν τη χρήση βιοντίζελ στους στόλους κυβερνητικών οχημάτων επιχορηγήσεις παραγωγής και φορολογικά κίνητρα για τη χρήση βιοντίζελ.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιοκαύσιμα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.