Από την ασπερτάμη στη στέβια

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Από την ασπερτάμη στη στέβια

Παπουτσάκη, Ειρήνη-Ιωάννα

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2013

2013


Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι διατροφικές συνήθειες ενός λαού επηρεάζονται από πολλούς και διάφορους παράγοντες, όπως είναι το έδαφος της χώρας, το κλίμα της, η οικονομική κατάσταση αλλά και η ύπαρξη πολέμου ή ειρήνης. Παρατηρώντας κανείς τον τρόπο διατροφής των σύγχρονων ανθρώπων θα εντοπίσει μεγάλες αντιθέσεις και διαφορές τόσο σε σύγκριση με τις παλαιότερες γενιές όσο και από χώρα σε χώρα και από περιοχή σε περιοχή. Οι νοοτροπίες και οι συνήθειες στον τρόπο ζωής καθορίζουν και την διατροφή των ανθρώπων. Οι διαφορές αυτές παρουσιάζονται σε όλα τα είδη των τροφίμων, ακόμα και στην ζάχαρη. Η λευκή ζάχαρη που ήταν παρούσα σε κάθε σπίτι σήμερα έχει αντικατασταθεί από διάφορες άλλες γλυκαντικές ουσίες, όπως η ασπαρτάμη και η πιο σύγχρονη ουσία στέβια. Στην εργασία μας λοιπόν θα αναλύσουμε τις διαφορετικές αυτές συνήθειες και θα μελετήσουμε τις δύο αυτές γλυκαντικές ουσίες που έχουνεισχωρήσει στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων ανά τον κόσμο.

Σ > Στέβια
Δ > Διασφάλιση ποιότητας

Στέβια
Διασφάλιση ποιότητας

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)