Από την ασπερτάμη στη στέβια

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Από την ασπερτάμη στη στέβια

Παπουτσάκη, Ειρήνη-Ιωάννα

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2013

2013


Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι διατροφικές συνήθειες ενός λαού επηρεάζονται από πολλούς και διάφορους παράγοντες, όπως είναι το έδαφος της χώρας, το κλίμα της, η οικονομική κατάσταση αλλά και η ύπαρξη πολέμου ή ειρήνης. Παρατηρώντας κανείς τον τρόπο διατροφής των σύγχρονων ανθρώπων θα εντοπίσει μεγάλες αντιθέσεις και διαφορές τόσο σε σύγκριση με τις παλαιότερες γενιές όσο και από χώρα σε χώρα και από περιοχή σε περιοχή. Οι νοοτροπίες και οι συνήθειες στον τρόπο ζωής καθορίζουν και την διατροφή των ανθρώπων. Οι διαφορές αυτές παρουσιάζονται σε όλα τα είδη των τροφίμων, ακόμα και στην ζάχαρη. Η λευκή ζάχαρη που ήταν παρούσα σε κάθε σπίτι σήμερα έχει αντικατασταθεί από διάφορες άλλες γλυκαντικές ουσίες, όπως η ασπαρτάμη και η πιο σύγχρονη ουσία στέβια. Στην εργασία μας λοιπόν θα αναλύσουμε τις διαφορετικές αυτές συνήθειες και θα μελετήσουμε τις δύο αυτές γλυκαντικές ουσίες που έχουνεισχωρήσει στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων ανά τον κόσμο.

Σ > Στέβια
Δ > Διασφάλιση ποιότητας

Στέβια
Διασφάλιση ποιότητας

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.