Πόσιμο νερό: φυσικοχημικά και μικροβιολογικά χαρακτηριστικά

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2005 (EN)
Πόσιμο νερό: φυσικοχημικά και μικροβιολογικά χαρακτηριστικά

Φούντας, Ιωάννης

Άχρωμο, άοσμο, άγευστο και χωρίς θερμίδες, το ύδωρ είναι ουσιώδες για κάθε ζωή στη γη. Χωρίς τη φαινομενικά ανεκτίμητη ένωση που αποτελείται από το υδρογόνο και το οξυγόνο κανένας άνθρωπος, ζώο ή φυτό δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό. Από τους ελέφαντες μέχρι και τα μικρόβια, είναι μια απαραίτητη παράμετρος και δεν υπάρχει υποκατάστατο. Αποτελεί αναμφισβήτητα τον πολυτιμότερο φυσικό πόρο που υπάρχει στον πλανήτη και παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην ανάπτυξη και διατήρηση της ζωής. Η προσφορά του (κυρίως πόσιμου) είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες που καθορίζει και κατευθύνει πολλές από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι μαζί με τον αέρα αποτελεί το πλέον απαραίτητο, στοιχείο της φύσεως και ο άνθρωπος είναι αδύνατο να ζήσει χωρίς νερό για πολλές μέρες. Ο χρόνος ζωής του εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως είναι η γεωγραφική θέση, η εποχή, οι μετεωρολογικές συνθήκες, η αντίσταση του οργανισμού κ.α. Το νερό βέβαια το χρησιμοποιούμε πρώτα για να το πίνουμε και ύστερα για πολλούς άλλους σκοπούς που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Thesis
NonPeerReviewed

Νερό - Ανάλυση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)