Πόσιμο νερό: φυσικοχημικά και μικροβιολογικά χαρακτηριστικά

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Πόσιμο νερό: φυσικοχημικά και μικροβιολογικά χαρακτηριστικά

Φούντας, Ιωάννης

Άχρωμο, άοσμο, άγευστο και χωρίς θερμίδες, το ύδωρ είναι ουσιώδες για κάθε ζωή στη γη. Χωρίς τη φαινομενικά ανεκτίμητη ένωση που αποτελείται από το υδρογόνο και το οξυγόνο κανένας άνθρωπος, ζώο ή φυτό δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό. Από τους ελέφαντες μέχρι και τα μικρόβια, είναι μια απαραίτητη παράμετρος και δεν υπάρχει υποκατάστατο. Αποτελεί αναμφισβήτητα τον πολυτιμότερο φυσικό πόρο που υπάρχει στον πλανήτη και παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο στην ανάπτυξη και διατήρηση της ζωής. Η προσφορά του (κυρίως πόσιμου) είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες που καθορίζει και κατευθύνει πολλές από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι μαζί με τον αέρα αποτελεί το πλέον απαραίτητο, στοιχείο της φύσεως και ο άνθρωπος είναι αδύνατο να ζήσει χωρίς νερό για πολλές μέρες. Ο χρόνος ζωής του εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως είναι η γεωγραφική θέση, η εποχή, οι μετεωρολογικές συνθήκες, η αντίσταση του οργανισμού κ.α. Το νερό βέβαια το χρησιμοποιούμε πρώτα για να το πίνουμε και ύστερα για πολλούς άλλους σκοπούς που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Thesis
NonPeerReviewed

Νερό - Ανάλυση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.