Ο ρόλος των Μ.Μ.Ε στη λειτουργία των δημοσίων σχέσεων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Ο ρόλος των Μ.Μ.Ε στη λειτουργία των δημοσίων σχέσεων

Κύρκου, Μαργαρίτα

Για την εξασφάλιση της αποτελεσματικότητας της λειτουργίας τους οι Δ.Σ. συχνά χρησιμοποιούν τα Μ.Μ.Ε. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συλλέγουν, συσκευάζουν και πουλούν πληροφόρηση. Φέρνουν το κοινό σε επαφή με έναν κόσμο πέρα από την άμεση εμπειρία του και είναι σε θέση να διαμορφώνουν τις αντιλήψεις και τις πεποιθήσεις του. Στο πρώτο μέρος τις εργασίας αυτής εξετάζεται η φύση των Δ.Σ. και τα καθήκοντα του επαγγέλματος, τα οποία στοχεύουν στη μετάδοση και αφομοίωση της πληροφόρησης και από την επιχείρηση και από τις ομάδες κοινού που απαρτίζουν το περιβάλλον της. Ακολουθεί ο προγραμματισμός και οι βάσεις του διευθυντικού προγραμματισμού και τέλος η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων Δ.Σ., μια διαδικασία αρκετά επίπονη, η οποία πρέπει να λαμβάνει υπόψη της και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που επιδρούν στο αποτέλεσμα και η οποία πρέπει να μην περιορίζεται σε απλούς μέσους όρους, που αφήνουν ακάλυπτο ένα σημαντικό τμήμα του κοινού. Στο δεύτερο μέρος εξετάζεται η σχέση των Δ.Σ. με τα Μ.Μ.Ε., αρχίζοντας με ένα κομμάτι που θα βοηθήσει στην κατανόηση τους. Ακολουθεί ανάλυση των Μ.Μ.Ε. ανά κατηγορία, ακουστικά, οπτικά και οπτικοακουστικά καθώς και οι σχέσεις που έχει το κάθε μέσο με τις Δ.Σ. τα οποία θεωρούνται απαραίτητα για την αποτελεσματική λειτουργία των Δ.Σ.

Thesis
NonPeerReviewed

Δημόσιες σχέσεις
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.