Το ελληνικό εξωτερικό εμπόριο: προβλήματα και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Το ελληνικό εξωτερικό εμπόριο: προβλήματα και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Κοντογιάννη, Αικατερίνη
Παπακωνσταντίνου, Ευθυμία

Μία από τις ποσοτικές παραμέτρους που προσδιορίζουν, κατά τρόπο αρκετά παραστατικό, την κατάσταση μιας οικονομίας και τη διαχρονική πορεία της ανταγωνιστικής της θέσης, στις διεθνείς αγορές, είναι το Εμπορικό Ισοζύγιο. Και το Εμπορικό μας Ισοζύγιο συνεχίζει, εδώ και πολλά χρόνια, με την εξέλιξη του, να εκπέμπει ανησυχητικά μηνύματα, τα οποία είναι καιρός, πλέον, να κατανοηθούν από τους αρμοδίους, ώστε να ληφθούν, αμέσως, όλα τα αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση της εξαγωγικής μας προσπάθειας. Τα δεδομένα είναι απλά: μια οικονομία, όπως η ελληνική, που προωθεί διαρθρωτικές αλλαγές, που επενδύει σε προηγμένη τεχνολογία, που εκσυγχρονίζεται με ταχείς ρυθμούς, που καλείται να συγκλίνει γρήγορα με τα δεδομένα των πιο ανεπτυγμένοι δυτικο-ευρωπαϊκών χωρών, έχει ανάγκη από αυξημένες εισαγωγές μηχανολογικοί) εξοπλισμού, ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών μηχανών και τηλεπικοινωνιακού υλικού. Το γεγονός αυτό, που θα συνεχιστεί επί μακρόν, διευρύνει συνεχώς το έλλειμμα του Εμπορικού μας Ισοζυγίου.

Thesis
NonPeerReviewed

Εμπόριο - Ελλάδα
Εξαγωγές - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.