Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2002 (EL)
Management δημιουργικότητας

Αντωνοπούλου, Παρασκευή

Η παρουσία του manager σε έναν οποιοδήποτε οργανισμό ή επιχείρηση δικαιολογείται από την ανάγκη για αποτελεσματική επίτευξη των στόχων της επιχείρησης ή του οργανισμού. Εφόσον μας απασχολεί η αποτελεσματικότητα στον οργανισμό, την ομάδα ή το έργο που διεκπεραιώνεται, θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς ότι αφού συμβαίνει ομοειδείς επιχειρήσεις, με κεφάλαια ιδίου επιπέδου, ίδιο εξοπλισμό, την ίδια αγορά για στόχο και γενικά κάτω από όμοιες συνθήκες εξωτερικού και εσωτερικού περιβάλλοντος, κατά την ίδια χρονική περίοδο να παρουσιάζουν διαφορετικά αποτελέσματα, τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό;;; Είναι γεγονός ότι οι επιχειρήσεις διαθέτουν πια όλο και λιγότερο σημαντικά πλεονεκτήματα απέναντι στις ανταγωνιστικές τους - ως προς τα υλικά, τον εξοπλισμό, την τεχνογνωσία και τα άλλα μέσα εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος, τότε οι διαφορές τους κυρίως εστιάζονται πλέον στους ανθρώπους τους και στην ικανότητα τους για δημιουργία, τόσο στην προσέγγιση νέων ιδεών, όσο και στην επίλυση οργανωσιακών προβλημάτων. Αν ορίσουμε τη Δημιουργικότητα ως μια διαδικασία ανάπτυξης καινοφανών ιδεών οι οποίες μπορούν να τεθούν σε δράση, τότε εύκολα υπογραμμίζεται η ιδιαίτερη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα για τη διοίκηση και την ανάγκη ώστε οι managers να γίνονται όλο και πιο δημιουργικοί. Σκοπός, λοιπόν αυτής της εργασίας είναι ακριβώς αυτό. Δηλαδή να αναλύσει την δημιουργικότητα, να υποδείξει τις εφαρμογές της και κυρίως να προβάλλει τρόπους πρόκλησης της μέσα σ’έναν οργανισμό .

Thesis
NonPeerReviewed

Μάνατζμεντ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2002


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.