Παγκοσμιοποίηση, αντι-παγκοσμιοποίηση: ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός;

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Παγκοσμιοποίηση, αντι-παγκοσμιοποίηση: ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός;

Αβραμίδης, Ηλίας

Η παρούσα εργασία που φέρει το τίτλο «παγκοσμιοποίηση, αντι-παγκοσμιοποίηση, ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός;» έχει ως βασικό της σκοπό να παρουσιάσει μία διεθνής κατάσταση η οποία ξεκινά μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και στις μέρες μας είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Πρόκειται για την παγκοσμιοποίηση (globalization στα αγγλικά) που τείνει να εξελιχθεί σε έναν από τους πλέον χρησιμοποιούμενους όρους σε καθημερινή βάση. Μονοπωλεί το ενδιαφέρον των οικονομολόγων, οι οποίοι επαναπροσδιορίζουν ή και καταρρίπτουν οικονομικές θεωρίες οι οποίες ίσχυαν επί δεκαετίες, οι πολιτικοί εισηγούνται μεταρρυθμίσεις προσανατολισμένες στην παγκοσμιοποίηση, οι κοινωνιολόγοι κρούουν των κώδωνα για τις συνέπειες που μπορεί αυτή να έχει στη διαμόρφωση των ανθρώπινων ηθών καθώς και στην επίδραση που μπορεί να επιφέρει στην πολιτιστική παράδοση και το ιστορικό γίγνεσθαι του κάθε λαού. Τα πάντα λοιπόν περιστρέφονται γύρω από την παγκοσμιοποίηση που μας εισάγει σε μία νέα χρονική περίοδο όπου όλα τα στεγανά γκρεμίζονται και τα πάντα φαίνεται να ρέουν.

Thesis
NonPeerReviewed

Παγκοσμιοποίηση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.