Η αναπαράσταση της γυναίκας πολιτικού από τον ελληνικό περιοδικό τύπο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Η αναπαράσταση της γυναίκας πολιτικού από τον ελληνικό περιοδικό τύπο

Αγόρα, Αναστασία

Η παρούσα εργασία πραγματεύεται την ύπαρξη έμφυλων στερεοτύπων στον περιοδικό τύπο. Αρχικά δίνονται κάποια στοιχεία σχετικά με την ιστορική αναδρομή και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι γυναίκες προκειμένου να εισέλθουν στο χώρο της πολιτικής. Έπειτα γίνεται εκτενής αναφορά στην επικοινωνιακή πολιτική που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί, καθώς και στην προβολή των γυναικών πολιτικών στον περιοδικό τύπο. Αυτό που ακολουθεί, είναι η εμπειρική έρευνα η οποία συνοπτικά μπορεί να αποδοθεί στην ανάλυση του περιεχομένου των δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε γυναίκες πολιτικούς στα περιοδικά Nemecis, Marie Claire και Down Town, καθώς και η σύγκριση των περιοδικών. Τέλος βγαίνει στα συμπεράσματα, όπου δίνονται απαντήσεις στην αρχική υπόθεση της έρευνας που είναι εάν οι γυναίκες πολιτικοί υπόκεινται στις έμφυλες προκαταλήψεις.

Thesis
NonPeerReviewed

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάδα
Γυναίκα - Κοινωνικά και ηθικά προβλήματα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.