Η προβολή επιστημονικών θεμάτων από τα ελληνικά ΜΜΕ: η κάλυψή τους στον ελληνικό ημερήσιο τύπο

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Η προβολή επιστημονικών θεμάτων από τα ελληνικά ΜΜΕ: η κάλυψή τους στον ελληνικό ημερήσιο τύπο

Σαραλιώτου, Παρθένα

Ο άνθρωπος καθημερινά έρχεται αντιμέτωπος με δύσκολους προβληματισμούς και συχνά αναγκάζεται να παίρνει δύσκολες αποφάσεις που θα επηρεάσουν την καθημερινότητά του. Θέματα υγείας, βιολογίας, αστρονομίας ή ζητήματα περιβαλλοντολογικού ενδιαφέροντος προκαλούν στον άνθρωπο αναρίθμητα ερωτήματα. Ο επιστημονικός τομέας αποτελεί ένα από τα βασικότερα στοιχεία της καθημερινότητας των ανθρώπων και για το λόγο αυτό είναι ωφέλιμο να γνωρίζουν και να έχουν πλήρη εικόνα σχετικά με τις επιστημονικές εξελίξεις. Σκοπός λοιπόν της μελέτης αυτής είναι να γίνει αντιληπτή η ένταση με την οποία προωθεί ο ελληνικός ημερήσιος Τύπος, τα επιστημονικά ζητήματα προς το αναγνωστικό κοινό. Επίσης η έρευνα θα συμβάλλει στην βέλτιστη κατανόηση του είδους των επιστημονικών άρθρων που προωθείται από τον Τύπο και το κατά πόσο αποτελεσματική είναι η ενημέρωση που προσφέρει. Ακόμη , με την παρούσα μελέτη θα παρατεθούν οι διαφορές μεταξύ των έξι εφημερίδων που επιλέχθηκαν και ο τρόπος σύμφωνα με τον οποίο αυτές προωθούν επιστημονικά ζητήματα .

Thesis
NonPeerReviewed

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάδα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.