Η εφαρμογή του HACCP στην παραγωγή εμφιαλωμένου νερού

This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia   

Repository :
@naktisis   

see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*



Η εφαρμογή του HACCP στην παραγωγή εμφιαλωμένου νερού

Τσιράκη, Κωνσταντίνα

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2013

2013


Η βιομηχανία παραγωγής τροφίμων δίνει μεγάλη σημασία στην παραγωγή ασφαλών τροφίμων. Κανένας παραγωγός τροφίμων δε θα ήθελε να παράγει τρόφιμα ου θα προκαλέσουν ζημία, ασθένεια ή και θάνατο στους καταναλωτές. Με γνώμονα την αποφυγή δυσμενών συνεπειών και με αίσθημα ευθύνης προς τους καταναλωτές η βιομηχανία παραγωγής τροφίμων έχει σαν στόχο την παραγωγή ασφαλών τροφίμων. Ένα σημαντικό εργαλείο που βοηθά τη βιομηχανία να εκπληρώσει αυτόν το στόχο για ασφαλή τρόφιμα είναι το σύστημα Ανάλυσης Επικινδυνότητας στα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου – HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point ). Το Haccp αναγνωρίζει πιθανούς κινδύνους σε όλα τα στάδια παραγωγής ενός τροφίμου και ελαχιστοποιεί ή και εξαφανίζει την πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων της ασφάλειας των τροφίμων. Η παρούσα εργασία αναφέρει την εφαρμογή του haccp στην παραγωγή εμφιαλωμένου νερού, τη μελέτη παραγωγής φιαλών , τη μελέτη εμφιάλωσης φιαλών τον προσδιορισμό κάθε είδους κινδύνων, τον καθορισμό εκείνων των προληπτικών μέτρων, των κρίσιμων ορίων και των διεργασιών που θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην ελαχιστοποίηση ή στην εξάλειψη των ανωτέρω κινδύνων.

Ν > Νερό
Π > Ποιοτικός έλεγχος

Νερό
Ποιοτικός έλεγχος

Greek

Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων (Φλώρινα)
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)