Η επιχείρηση στη νέα οικονομία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2002 (EL)
Η επιχείρηση στη νέα οικονομία

Κατσούλης, Ιωάννης

Η νέα επιχείρηση είναι ένα δίκτυο από διανεμημένες ομάδες που λειτουργούν σαν πελάτες και προμηθευτές η μία με την άλλη. Τα νέα δίκτυα διευρύνουν τα μήκη κύματος της ανθρώπινης κοινωνίας. Η νέα οικονομία δημιουργεί μια τυραννία από αλληλοσυγκρουόμενες δυνάμεις που οδηγούν την κάθε επιχείρηση στον επανακαθορισμό της αποστολής της. Η καινοτομία μετρά περισσότερο από την πρόσβαση στους αναγκαίους πόρους, γη ή κεφάλαιο. Οι πελάτες έχουν αλλάξει περιμένουν από τις εταιρίες να τους εφοδιάσουν γρήγορα με άριστα ποιοτικά, οικολογικά προϊόντα με άριστο service και διασφαλίζοντας την κοινωνική υπευθυνότητα κατονομάζοντας μόνο μερικές απαιτήσεις. Η σχέση επιχείρησης και κέρδους είναι ανάλογη με τη σχέση ενός ανθρώπου και της τροφής του. Η τροφή είναι απαραίτητη για την επιβίωση. Κατά κανόνα συνοδεύεται και από ευχαρίστηση. Μια οικονομική επιτυχία μπορεί να προκαλεί στο άτομο σημαντική ικανοποίηση, πέρα από την καταναλωτική ικανότητα που η συγκεκριμένη επιτυχία μπορεί να τροφοδοτήσει. Οι εταιρίες δεν έζησαν ποτέ σε κοινωνική απομόνωση. Έχουν πάντοτε κάποιο ενδιαφέρον για τον κοινωνικοπολιτικό περίγυρο. Οι επιχειρήσεις κάνουν φιλανθρωπίες, υποστηρίζουν πολιτικά κόμματα και επενδύουν σε κοινωνικά έργα. Είναι ικανές να λειτουργήσουν σε ασταθείς καταστάσεις, αλλά δεν έχουν εκεί τα κεντρικά γραφεία τους και τα κύρια περιουσιακά τους στοιχεία.

Thesis
NonPeerReviewed

Επιχειρήσεις - Οικονομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2002


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.