Η χρήση των στέμφυλων στη διατροφή κρεοπαραγωγών ορνιθίων συμβατικής εκτροφής – Ποιοτικά χαρακτηριστικά ορνίθιου κρέατος μηρού (m. biceps femoris)

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share
2013 (EN)
Η χρήση των στέμφυλων στη διατροφή κρεοπαραγωγών ορνιθίων συμβατικής εκτροφής – Ποιοτικά χαρακτηριστικά ορνίθιου κρέατος μηρού (m. biceps femoris)

Τσώτση, Δήμητρα

Η εργασία πραγματεύεται την μελέτη της επίδρασης της διατροφικής προσθήκης στέμφυλων (Melίssa officinalίs L.) στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ορνίθιου κρέατος μηρού. Για το σκοπό αυτό διεξήχθη ένα πείραμα συγκριτικής διατροφής µε 320 συνολικά ορνίθια ηλικίας νεοσσού ημέρας μέχρι την ηλικία των 42 ημερών. Τα 320 ορνίθια διαμοιράστηκαν σε 4 ομάδες. Κάθε ομάδα περιλάμβανε 4 υποομάδες - επαναλήψεις των 20 ομάδων η κάθε µια. Τα ορνίθια της ομάδας - μάρτυρας λάμβαναν ως τροφή ένα τυποποιημένο σιτηρέσιο κρεοπαραγωγών ορνίθων που δεν περιείχε στέμφυλα, ενώ οι υπόλοιπες 3 ομάδες λάμβαναν το ίδιο βασικό σιτηρέσιο εμπλουτισμένο επιπλέον µε 2,5, 5 ή 10 g/kg στέμφυλα. Με το τέλος του πειράματος σε δείγμα από κάθε ομάδα πραγματοποιήθηκε προσδιορισμός της βασικής χημικής σύστασης του κρέατος, προσδιορισμός της οξειδωτικής σταθερότητας του μυϊκού ιστού του μηρού καθώς και μέτρηση του χρώματος των μυϊκού ιστού του μηρού κατά τη συντήρηση του κρέατος (4°C) για 5 ημέρες.

Thesis
NonPeerReviewed

Κρέας
Πτηνοτροφία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2013


cc_by_nc_nd*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)