Ενδοκοινοτικές συναλλαγές εισαγωγή και εξαγωγή αγαθών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Ενδοκοινοτικές συναλλαγές εισαγωγή και εξαγωγή αγαθών

Χατζηγιαννίδου, Σοφία

Θεωρητικά ένα μεγάλο μέρος των διατυπώσεων στα σύνορα δεν θα έπρεπε να δικαιολογείται ήδη από τότε που η Κοινότητα είχε θέσει τις βάσεις της τελωνειακής της ένωσης και το κοινό δασμολόγιο (ΚΤΔ) είχε αντικαταστήσει τα εθνικά δασμολόγια, δηλαδή από το 1968. Αλλά, στην πραγματικότητα, η τελωνειακή ένωση και το σύστημα της κοινοτικής διαμετακόμισης δεν είχαν επιδράσει (πολύ στην κατάργηση των διατυπώσεων, χάρη στη φαντασία και την εφευρετικότητα των εθνικών διοικήσεων, που τις είχαν αντικαταστήσει με ένα πλήθος εγγράφων που έπρεπε να ελέγχονται στα σύνορα. Τα έντυπα και οι σφραγίδες που απαιτούνταν στα σύνορα είχαν βέβαια διάφορους λόγους ύπαρξης, π.χ. την επανάκτηση των φόρων επί των εξαγομένων προϊόντων, τη συλλογή στατιστικών στοιχείων, τους ελέγχους που απέβλεπαν στο να εμποδίσουν τις εισαγωγές απαγορευμένων ειδών. Αλλά κάθε σφράγισμα εντύπου σήμαινε επίσης απώλεια χρόνου και χρήματος για τους εξαγωγείς και τους μεταφορείς της Κοινότητας.

Thesis
NonPeerReviewed

Εμπόριο - Ευρώπη
Ευρωπαϊκή οικονομική ολοκλήρωση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.